Rawfood

Rawfood och Grön Paleo 

Vi bjuder på naturlig, smakrik mat, utan onödiga tillsatser.

Rawfood eller levande föda (living food) är ett mycket bredare begrepp än råkost och innefattar, förutom grönsaker, även frön, nötter, avokado, oliver, alger...

Den intas juicad, som smoothie, groddad, rå, mjölksyrad, torkad, ljummen.


När den kombineras med ägg och smör, samt försiktiktigt kokta grönsaker och rotfrukter säger vi grön paleo - artegen föda. 


En rejäl dos av näringstät grön paleo är ett optimalt tillskott för tarm,

energinivå och välbefinnande och låter oss vila från säd och tillsatt socker.

Det skadar inte att maten dessutom är vacker, mättande och sagolikt god. 


 Tillägg av ägg och smör är frivilligt och utan extra kostnad.

Naturlig mat för alla


Rawfood är vegansk, men du behöver inte vara vegan för att njuta av den. Liksom  paleo är  levande föda oprocessad, naturlig mat utan  mjölkprodukter och onödigt socker. Mat som våra gener är anpassade till. Alla mår bra av att introducera en ordentlig dos av rawfood i sin kost.: allätare, vegetarianer, friska, de som lider av vardagsgnissel: värk, övervikt, förstoppning...  Veganer äter ofta nyttigt, men inte alla. Äter du som vegan en hel del sojafärs, pasta, falafel, fuskost och annan processad och/eller kolhydratstinn mat kan  rawfood vara en intressant bekantskap. Rawfood ingår i grön paleo, och är kompatibel med liberal lågkolhydratskost (om du inte äter för mycket mango - det är säsong).


Det är skönt att äta mycket grönsaker i en vecka ! Det är också perfekt att bryta fastan med denna lättsmälta kosthållning. En kväll går vi på restaurang för att avnjuta tapas  ! (Tillägg) 

 

Hur mycket levande föda

vill och kan du bjuda din kropp på?

Wellness !


Våra retreater är ansedda att vara "riktig semester". Du kopplar bort och av från vardagslivets stress och gifter, och fyller på med fräsch mat och en kombination av energigivande och avstressande aktiviteter. Du njuter av att göra nya kulinariska och andra upptäckter, och ta en paus från vin och kaffe.


Näringsrik?


Vetegräs är ett superfödoämne som innehåller  höga halter av de flesta näringsämnen, bl a essentiella aminosyror.  Mycket grönt ger oss energi, vitaminer och enzymer mm Nötter ger goda fetter, mineraler, protein. Ägg är superfood ! 


Protein Fett Kolhydrater Enzymer Probiotika

Vitaminer Mineraler och spårämnen


Vi uppdaterar just nu denna sida !

Kontakta oss för info. Kommande greenfoodretreat