WellFood

Well Food : Rawfood och Grön Paleo 

Vi bjuder på naturlig, smakrik mat, utan onödiga tillsatser.

Rawfood eller levande föda (living food) är ett mycket bredare begrepp än råkost och innefattar, förutom grönsaker, även frön, nötter, avokado, oliver, alger...

Den intas juicad, som smoothie, groddad, rå, mjölksyrad, torkad, ljummen.


När den kombineras med ägg och smör, samt försiktiktigt kokta grönsaker och rotfrukter blir det grön paleo - artegen föda. Eftersom du kan välja hur mycket du vill  ha av varje, enligt din smak och kosthållning, landar vi i WellFood !


En rejäl dos av näringstät WellFood är ett optimalt tillskott för tarm,

energinivå och välbefinnande och låter oss vila från säd och tillsatt socker.

Det skadar inte att maten dessutom är vacker, mättande och sagolikt god.

Naturlig mat för alla


Rawfood är vegansk, men du behöver inte vara vegan för att njuta av den. Liksom  paleo är  levande föda oprocessad, naturlig mat utan säd,  mjölkprodukter och onödigt socker. Mat som våra gener är anpassade till. Alla mår bra av att introducera en ordentlig dos av rawfood i sin kost.: allätare, vegetarianer, friska, de som lider av vardagsgnissel: värk, övervikt, förstoppning... 


Veganer äter ofta nyttigt, men inte alla. Äter du som vegan lite väl mycket sojafärs, pasta, falafel och annan processad och/eller kolhydratstinn mat kan  rawfood vara en intressant bekantskap. Rawfood ingår i grön paleo, och är kompatibel med liberal lågkolhydratskost (om du inte äter för mycket mango - det är säsong !).


Vid någon eller några måltider serverar vi en farligt god efterrätt utan tillsatt socker eller sötningsmedel.


Det är skönt att äta mycket grönsaker i en vecka ! Det är också perfekt att bryta fastan med denna lättsmälta kosthållning.


Hur mycket levande föda

vill och kan du bjuda din kropp på?

Wellness !


Våra retreater är ansedda att vara "riktig semester". Du kopplar bort och av från vardagslivets stress och gifter, och fyller på med fräsch mat och en kombination av energigivande och avstressande aktiviteter. Du njuter av att göra nya kulinariska och andra upptäckter, och tar en paus från vin och kaffe.


Näringsrik?

Mycket grönsaker betyder mycket vattenlösliga fibrer, vitaminer och enzymer, Vissa är fermenterade vilken ger ett tillskott av probiotika till mikrobiotan. Allt detta sätter fart på magen och hjälper oss att detoxa.  


För den som vill gå ner i vikt eller minska suget efter socker och kolhydrater finns alltid goda fetter på bordet i form av såser, röror, och hela livsmedel baserade på avokado, oliver, olivolja, nötter, frön, cocos... Det kan också förekomma smör.


För den som är noga med sitt proteinintag : förutom det protein som finns i grönsaker, nötter och frön, erbjuder vi ägg varje dag, och ibland baljväxter..


Vetegräs är ett superfödoämne som innehåller  höga halter av de flesta näringsämnen, bl a essentiella aminosyror. 


Kontakta oss för info. Kommande WellFoodretreat